31 december

LAGOM KUL NYÅRSAFTON ...?

.. katastrofffff

♥ j

Since you been gone

"det tar år att vinna en vän, det tar en sekund att mista en"

♥ j

1.35

vi resonerar och prioriterar visst olika, du och jag

♥ j

juldagen/annandag jul

Ja, tanken var ju att jag skulle ha bloggat på julafton men det hanns inte med alls.. Firade jul hos mormor & z, mysigt! och jag fick min tredje randiga tröja, haha! men den ska jag byta, faktist. Imorgon tror jag, för jag och mamsen ska till IKEA då äre tänkt. Ja, och då brukar det ju bli en sväng in på IKANO också.
Idag har vi varit hos Gun, mammas mormor. Där var det lite mat m.m med släkten som varje år på juldagen. När vi kom hem därifrån satte jag och pappa ihop min byrå/sängbord. Käkade. Gick till Emelie i rusket, brrrr.. (men hade mitt nya fräsha paraply som var grymt bra just till snöoväder faktist?!) Hos henne kollade jag på sagen om ringen - konungensåterkomst på 6:an. Har kollat på alla tre filmerna nu dessa tre dagar, känns lite segt men har inte haft mycket att göra så ..  aao.  Hoppas på några bilder från jul, lägger väl in dem snarast om jag får tag på några. Det är Sara som har dem, så det hänger på henne. Annars får nu väl kolla in hennes blogg, hon har kanske lagt ut några själv?
Nu ska jag slagga, är dötrött och kommer förmodligen drömma någon sick drömm inatt.  Har gjort det tre näter i rad nu..
God natt!

♥ j

snart så..


Hello!
Till att börja med vill jag bara säga att jag är besviken på mig själv som gjort en fjortisbox (såg så sur ut) över min mun. Men ville ändå lägga in någon bild från idag, gör så sällan sånt? Skriver mest en massa gojja.
Hoppade upp ur sängen i morse efter en skumm mardrömm som inte alls var kul. Därefter blev det stan, fixade lite - det sista inför morgondagen som är idag. Och mötte Emelie. Sen blev det stallet. Hem och färga Emelies hår. Städa sista. Tv:n: sagan om ringen på 6:an.  Känner att min blogg är tråkig så tanken är (till en början) att jag ska försöka fixa till någon snygg header, byta teckensnitt och lite småfix. Och självklart lära mig skriva på ett mer intressant och roligt sätt.  Och lägga in bilder lite oftare. Önskar bara att jag hade en bra kamera!
Säger inte godjul än, för jag har inte hunnit vakna och upptäckt att det är julafton än, så det tar vi imorgon förmiddag.
Saknar min babe.. Längtar.

♥ j

photos

Här kommer lite bilder från gårdagen och idag. Orkar inte lägga upp alla, det var väldigt många. Men vid intresse kan ni kika in på Saras blogg och ta en titt på hennes bilder. Eller, jag vet inte om hon ska lägga upp bilder från igår och idag, men jag antar det. Hon har lite bättre kamera också yeah




En simpel bild ut mot berget i hästhagen

Min sötaste plutte som kommer i full fart till mig i hagen

Min häst, mammas häst och Jessicas häst

Ett av Torpgärdena med en vacker dimma lågt utmed marken

Min kära kusin Sara - fottar gärdet och solnedgången bakom

Måste visa er vårt färdmedel:my bike m. 'sommardäck' ink. packning HAHAH


Kalv- och ungdjurskorna?

Kalv- och ungdjurskorna, igen

Ankor som såg farliga ut - von Anka?

Men Sara var cool, hon vågade hålla i en sån'där sprattelanka

Sist och därmed också minst, hönsen. Silkeshöns eller något?

Som sagt ta gärna en titt på Saras blogg för mer bilder. 

♥ j

beginning

Jaha. Lovet har just börjat - igår. Ja, den dagen då min bamsebästis åkte till Stockholm. Nä inget kul va. Nejtack! Men vad ska man göra då? tjaa, jag och Sara hoppade upp på min röda finfina moppe, i halkan utan vinterdäck och sikade in oss på att nå fram till mormor och Zasse innan kvällens slut. Och visst fixade vi det? Jajamän. Fast det tog ju sin tid och medförde vissa risker. Kan ju lägga till att vi mer eller mindre gled omkull ett fåtal gånger HAHA. När vi väl kom upp till mormor och Zasse (och var totalt genomfrusa från topp till tå) överaskade vi mormor med mat när hon kom hem från jobbet. Oxfilé och egen pomme blev det. Inte helt fel på en måndag som igår. Sen blev det någon glass för min del sen kröp vi till kojs för att sedan gå upp tidigt idag, vilket vi hade lovat vår käre Zasse. Ja, vi skulle upp och "ta hand om" ladugården. Sagt och gjort, tog ett x-antal timmar, drygt tre? HAH ja är man inte erfaren så är man ju inte! När vi var tillbaks inne i huset så var klockan mycket, dags att laga middag och släppa ut hundarna. Så det fixade vi. Sara bakade en kladdkaka och och städade och tvättade lite åt vi käre farmor/mormor. Sen blev det att slappa en del tills vi skulle åka hem. Blev inte moppen hem idag! HAHA nejva, blev bil. Mopeden fick stå kvar tills vidare. 
Väl hemma, har duschat tycker ändå jag luktar ko. Borde städa, för att hinna med allt som står på "listan" innan julafton.. Men aao, får väl se. Känner mig lite depp och opepp faktist. Saknar min babe. Är mer än en och en halv vecka kvar tills jag får träffa honom. Minst. SEEEEGT!!!!

Förresten tog jag och kusinen min en hel del bilder under dessa två dagar, lägger ut dem lite senare sen tänkte jag. Och förresten är jag ganska ledsen att jag ska gå själv på stan imorgon med systermin eftersom att Emelie föredrog att sova över hos någon kille, trots att vi hade bestämmt vad jag fattat som. Men men, inget att tjuta över - missförstånd uppsstår och vissa situationer får man väl ställa upp på som kompissss va

♥ j

räddningspatrullen


ikväll kommer emelie, tror jag. jag har saknat henne.
och så saknar jag sommaren - varmt väder med en sol högt uppe i skyn.

yesterday

gårdagen blev okej. kom igång lite sent då oliwia lockade mitt hår i flera timmar (känndes det som). vi var i en lokal som louise fixat på förfest var helt okej också. fanns pingisbord och grejer, dock ingen piningisboll hah. sara kom ju hit med. det bledv en lyckad kväll till en början. när vi väl kom till jb-festen fick vi vänta i två timmar på att få komma in. alltså, vakterna, fattar inte hur dom tänkte egentligen. helt galna var de, trodde det var någon lumpen aktivitet? och när vi väl var inne tog det cirka 25-30 minuter innan vi fick hänga in sakerna  i garderoben. louise och marrielle fick stå ännu längre så de orkade stå kvar mer så de drog hem. en annan tjej svimmade i kön för att alla tröck på så mycket, knuffades och så så att hon inte fick någon luft. dansgolvet var bra - musken var sådär.  det var ju inte sånna låtar som man kunde och sjöng med i med aja. när jag väl skulle hem upptäkte jag till min besvikelse att jag tappat bort min garderobslapp, men det löste sig för hon i garderoben kände igen mig ifrån tidigare när jag hade varit där och hämtat och lämnat  jackan. sen skulle jag gå hem. började lunka på, kom en taxi som frågade om jag ville ha skjuts men jag tackade artigt nej och sa att jag inte hade pengar. men då frågade han om jag skulle långt och  jag uppgav min destanation då sa han "hoppa in du". sedan skrev han ut ett kvitto på 0.00 kr. yeah. när jag väl kom hem till louise så var portkoden låst för klockan var efter 21. så jag tog upp telefonen och skulle ringa henne, man jaha vad var det dårå? jo, inget batteri. fint. så där ute stod jag i x-antal minusgrader i nylonstrumpbyxor och pumps. av rena slumpen kom en snöplogskilleförbi i en traktorplog. han stannade och undrade om jag hade blivit utelåst. efter en kort konversation gjorde han vad han kunde för att hjälpa mig. klättrade upp på porten och  låste upp från insidan med det ledde ingen vart direkt, för nästa dörr in till själva lägenheten var ju också låst. så killen lånade ut sin telefon så fick  jag  ringa 118118 och fixa louises pappas nummer och väcka honom och be honom låsa upp. så han kastade ut en nyckel från balkongen åt mig. tack för det! annars hade jag stått där bra länge kan jag säga. ja - till morgonen då porten låstes upp. 
misslyckad fest jb!?!?! ovärt pengarna när man fick stå halva tiden utanför?..
kul folk iallafall så på så vis var det okej och förfesten var också kul

aja, vi var på skolavslutning kl 10 idag, skönt med jullov nu! det behövs

nu ska jag dra mig ner till louise som ska laga mat, sen ska jag bege mig ut och hoppa på en buss för hemfärd. ska försöka få tag på lite bilder tills i eftermiddag/kväll så lägger jag ut då

♥ j

kort dag som aldrig förr

efter skolan gick jag ner med jussan på stan en sväng, vi fick sluta innan 11? haha sköööönt. iaf så gick vi som sagt ner på stan en sväng. blev glad, klänningen som jag kollat på länge nu som  inte har funnits i min storlekt fanns det ett exemplar av så den köpte jag. sen skickade pappa sms om att han var på stan och undrade om jag  ville åka med honom hem, och ja tack svarade jag naturligvis. så vi mötte upp varann och köpte julklapp till mamma och sedan gick vi vidare och köpte min julklappt till sky som blev aningen dyrare än jag förväntat mig.. menmen, får se jag reder nog ut allt ändå serni. så nu är det saras julklapp kvar, sen kom jag på att jag ska köpa en julklapp till julspelet som vi alltid spelar hos mormor varje jul, det är faktist skitroligt! alltid är det någon speciell julklapp som hela släkten slåss om hahah!
imorgon är det  john bauer fest med. så då ska min sara med dit. chillar hos louise först, hela klassen typ, + några till. sen sover jag kvar i stan med sara hos louise och på morgonen därpå har vi skolavslutning. kan bli segt att dra sig upp efter en lång(?) natt, men det fixar jag. inga konstigheter.
har precis slagit in lite julklappar och snart ska jag till stallet med jessica och vi ska kanske tolka med min ponybony häst och det kommer bli skitkul!

ikväll ska jag nog ta ett bad, sola och bara ta det lugnt.
skönt att vi inte har någonting att plugga, för en gång skull..


nu är det verkligen vinter - hoppas det håller i sig till jul och nyår
 söt bild på mina tjejer påväg till spånkan, oliwia louise louice

♥ j

Godmorgon

Borstar tänderna. Ska strax ut till bussen. Får inte missa den idag, som jag gjorde igår.  Idag ska Jessica rida min pålle så jag ska ha tid att plugga lite, har två prov imorgon. Företagsekonomi och administration. Med det fixar jag nog. Lägger kanske in någon mer intressant inlägg senare, är lite seg såhär på morgonen. Nu ska jag lyssna på finaste bästa låten och fixa mig någorlunda med fondation ...



♥ j

blåbärspaj & vaniljsås

Skön dag idag; musik,  två timmar kolla på skol sm fotbollsmatch, sen tillbaks till skolan. Gjorde svenskaprov, gick bra, tror jag.
Nu har jag precis stoppat in lite blåbärspaj i ugen, så ska ta fram plugg och börja med det. Käka paj och fortsätta plugga, sen ska jag upp till stallet och rida. Saknat min pålle.  Hatar detta jätte tråkigt väder.. Regn, rusk och geggamojja.
När jag kommer hem sen ska jag väl duscha och sedan återgå till pluggandet
Kanske lägger in något mer senare


♥ j

argast atm

just nu är jag så sjukt arg, irriterad. kul att behöva bli bemött så direkt när man kliver innanför dörren när man kommer hem. jaaa, bråk. känns som om jag vill skita i allt jag hade planerat för dagen! kanske jag gör med. får se om jag ens orkar kolla över matten.. 

snart ska vi till farfar och fira honom med, passande när jag är arrrrgggg? nej

♥ j

in die Schule

Sitter på handeln ensamn med Amandygirl, Emil och Valeria, de övriga är och tar vaccinet. Jag och Amanda avvaktar och Valeria & Emil har redan tagit den. Just nu ska vi skriva om kassa, vad som finns där osv, erkonomiska behov såsom stolar osv. Inte särskillt intressant, menmen.. Jobbar ihop med Maiz men han är ju och tar spruta så here i'm, ensam. Så tänkte att jag skulle måla en kassa i paint nu, för en skiss av ett kassaområde ingår i uppgiften.
I eftermiddag ska jag nog hoppträna med my horse, sen ska jag plugga en massa. Har matteprov imorgon. Buhuu.. Men får göra mitt bästa och hoppas det går bara va. Nu säger jag tjingtjing, tills vidare, för jag ska rita en kassa sen ska jag gå och köpa te och ta mig vidare till samhällslektionen och mentorsrådet..

♥ j

RSS 2.0